Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Állatkísérlet-mentes koreai kozmetikumok

Állatkísérlet-mentes koreai kozmetikumok

 

 

 

Bátran kijelentjük, hogy az általunk forgalmazott termékek dél-koreai gyártói forrásból érkezik hozzánk Magyarországra, így biztosak lehettek benne, hogy nem tesztelték őket állatokon, hiszen Dél-Koreában törvény tiltja az állatokon való tesztelést! 

 

Állatkísérlet-mentesség (cruelty-free) fogalma

Ha egy termék állatkísérlet-mentes (cruelty-free), az azt jelenti, hogy a fejlesztés egyik adott szakaszát és magát a terméket sem tesztelték állatokon. Tehát, a gyártó vagy értékesítő cég sem a nyersanyagokat, sem az összetevőket és sem a végterméket nem tesztelte állatokon, sőt harmadik fél sem végzett kísérleteket az egyes fázisokban.

Ha a Not tested on animals (Nem tesztelték állatokon), esetleg az Against of animal testing  (Állatkísérletek ellen) feliratokkal találkoztok, akkor jó ha tudjátok, hogy ez még nem fedi le az állatkísérlet-mentes (cruelty-free) kategóriát, ugyanis esetükben csak a kész terméket nem tesztelték állatokon, magát a nyersanyagot és az összetevőket viszont tesztelhették. 

Állatkísérlet-mentes dél-koreai kozmetikumok

2016 januárjában egy olyan törvényjavaslat került elfogadásra Dél-Koreában, melynek értelmében 2018 végétől a dél-koreai kozmetikumok gyártásával foglalkozó cégeknek le kell állniuk a kozmetikumok és összetevők állatokon történő tesztelésével. Dél-Korea tehát szigorú törvényekkel rendelkezik az állatkísérletek ellen, és az állam még bírságot is kiszabhat, ha egy társaság állatokon teszteli termékeit vagy olyan kozmetikumokat forgalmaz, melyeket állatokon kísérleteztek ki. Így, ha neked fontos, hogy olyan termékekből állítsd össze a (koreai) rutinodat, melyeket nem teszteltek állatokon, akkor nyugodtan válogass a korea kozmetikumok között!

Kína nem teljesen állatkísérlet-mentes még

K-Beauty szempontjából a dolgok viszont bonyolódnak, ha azt nézzük, hogy a dél-koreai márkák Kínába is adnak el. Kínában, viszont törvény írja elő az állatokon történő kötelező tesztelést az importált szépségápolási és kozmetikai termékek esetén. Eddig a dél-koreai kozmetikai cégek két utat választhattak, ha meg akartak felelni az állatkísérlet-mentes kritériumnak: 1. vagy nem értékesítik termékeiket Kínába, vagy 2. módosítják a kínai piacra szánt termékük formuláját, melyet kínai laborítóriumba teszteltetnek, így ugyanazon terméknév alatt végül is eltérő formulájú terméket értékesítenek a kínai és koreai piacon. Így előfordulhat, hogy egy koreai termék állatkísérlet-mentes, de maga a koreai márka nem, mert értékesít Kínába. Jó hír viszont, hogy 2017-ben jelentős változások történtek ezen követelmények esetén Kínában. A tengerentúli fogyasztóknak közvetlenül személyes használatra küldött termékek esetén nem szükséges tesztelni a termékeket állatokon. Sőt, Hong Kong sem követeli meg az állatkísérleteket, így a Hong Kongon keresztül importált kozmetikumokat, melyeket személyes használatra értékesítenek, nem kell tesztelni állatokon most már. Így, a hongkongi értékesítésen keresztül eljuthatnak a dél-koreai cégek Kínába. A személyes használat fontos szó, kitétel ezekben a szabályozásokban, így innen tudhatod, ha Kínában fizikai boltban vásárolsz importált kozmetikumot, akkor azok még biztos, hogy nem kegyetlenség-mentesek, vagyis nem állatkísérlet-mentesek, mert ezek kereskedelmi használatúak. A személyes használatot jelenti pl.: a webshopokból történő pár termék személyes rendelése.

Egy kis kiegészítés

A közhiedelemmel ellentétben a vegán kozmetikumok fogalma nem egyezik meg az állatkísérlet-mentes fogalommal. Előfordulhat, hogy egy kozmetikum vegán, viszont tesztelték állatokon és ez megfordítva is igaz lehet, viszont sok vegán úgy véli, hogy egy kozmetikum nem lehet vegán, ha tesztelték állatokon. Innen eredhet a két fogalom összemosása. 

Állatkísérlet-mentes (cruelty-free) márkaajánló

Benton

Állatkísérlet-mentes: Igen
Vegán: Nem

A Benton egy egyre népszerűbb koreai kozmetikai gyártó a világpiacon, mely kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készít arcápolási és bőrápolási termékeket. A csiganyálka szűrlet az egyik legnépszerűbb összetevő a készítményeikben, mely miatt nem eshet bele a vegán kategóriába.

Próbáld ki: Benton Aloe BHA Toner 200ml

Missha

Állatkísérlet-mentes: Igen
Vegán: Nem

Az állatkísérlet-mentes Missha mára világszerte kivívta az egyik legkedveltebb ázsiai kozmetikum címet. Termékeik bemutatását széleskörű kutatás és tesztelés előzi meg, így biztosak lehetünk benne, hogy kozmetikumaik biztonságosak és hatékonyak. 

Próbáld ki: Missha Time Revolution Éjszakai Regeneráló Probio Ampulla 50ml

Mizon

Állatkísérlet-mentes: Igen
Vegán: Nem

A márka termékfejlesztőinek törekvése az volt, és a mai napig is az, hogy a leghatásosabb összetevők, és ezeknek a maximális hasznosságot nyújtó kombinációja nyújtson folyamatosan bőrápolást a koreai kozmetikumokat, szemránckrém és arcápolási termékeket használóknak.

Próbáld ki: Mizon All In One Csiganyálkás Regeneráló Krém 75ml

Aromatica

Állatkísérlet-mentes: Igen
Vegán: Igen

Az Aromatica termékei nemcsak állatkísérlet-mentesek, hanem vegán kozmetikmok, sőt organikusak és természetesek is. A márka termékei nagyon gyengédek a bőrhöz, ugyanakkor nagyon hatékonyak is.

Próbáld ki: Aromatica Tengeri Nárcisz Aqua Toner 130ml

Klairs

Állatkísérlet-mentes: Igen
Vegán: Majdnem, de nem minden termékük

A Klairs teljesen vegán kozmetikum márka lenne, ha nem lenne a Manuka Honey& Choco Body Soap termékük (nálunk nem kapható) és az Éjkék Nyugtató Krémük, melyek méhviaszt tartalmaznak. Viszont, a széles körben ismert és az egyik legnépszerűbb termékük a Klairs Friss C-Vitamin Szérum Ázsiai Gázlóval teljesen vegán.

Próbáld ki: Klairs Friss C-Vitamin Szérum Ázsiai Gázlóval 35ml

Neogen

Állatkísérlet-mentes: Igen
Vegán: Nem

A legtöbb Neogen termék nem vegán, mivel olyan összetevőket tartalmaznak, mint például a kaviár vagy állati eredetű hialuronsav. Kedvenc termékeink a márka kínálatából viszont pont vegán kozmetikumok.  

Próbáld ki: Neogen Real Flower Arctisztító Víz Rózsával 300ml

Re:p

Állatkísérlet-mentes: Igen
Vegán: Igen

Egy újabb koreai márka, mely egyszerre állatkísérlet-mentes és vegán is. Ezen felül termékek környezetbarát és megfizethető áron készülnek. 

Próbáld ki: re:p Bio Friss Maszk Nyugtató Gyógynövényekkel 130g

 

Népszerű termékek az említett kategóriákból:

Keresés