A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Dupla arctisztítási rutin

Mi az a dupla arctisztítás?

A dupla arctisztítása a koreai 10 lépéses rutin egyik legfontosabb lépése, mivel nem csak megelőzhető vele a pattanások és bőrproblémák kialakulása, de csökkenthető általa a bőr öregedése is! 

A dupla arctisztítás két különböző formulájú arctisztító termék egymás utáni használatát jelenti, ugyanis így biztosítható az arc megfelelő és alapos tisztítása. Az arctisztítás előszőr egy olajbázisú arctisztítóval kezdődik, majd egy vízbázisú arctisztítóval folytatódik. Míg az olajos arclemosó eltávolítja az olajbázisú szennyeződéseket, mint a felesleges faggyú, szilikon, szennyeződések fényvédő krém és smink maradványok, addig a vízbázisú arctisztítóval az olajos lemosód maradványát, további szennyeződéseket, piszkot és az izzadságot távolíthatod el. 

A dupla arctisztítással ápolod, karbantartod a bőröd és előkészíted a tiszta terepet a további bőrápolási termékeknek (vagy a sminknek). Bőrgyógyászok és kozmetikusok által is ajánlott a dupla arctisztítás, mellyel alaposan megtisztíthatod bőrödet a szennyeződésektől, melyek akár pattanásokat és egyéb bőrproblémákat okozhatnak.

 

    

             

      


GYIK

1. Mi az összefüggés a nem megfelelő arcmosás és a bőr öregedése között?

A nap folyamán a bőrünkön összegyűlt szennyeződések szabadgyököket tartalmaznak, melyek rongálják és pusztítják a bőrsejteket, mely következtében lebontódik a bőrben természetes úton képződő elasztin és kollagén (ezen elemek feszesen és rugalmasan tartják a bőröd) és ráncok kialakulásához vezet. Ha az éjszak nem mosod le ezeket a szabadgyököket a bőrödről, akkor több idejük van kártékony hatásukat kifejteni.

2. Zsíros bőrtípusom van. Nekem is használnom kell olajbázisú arctisztítót?

Igen, sőt, a zsíros bőrtípusok nyerhetnek a legtöbbet az olajos arclemosók használatától. Az olajos arclemosók gyengéden eltávolítják a felesleges faggyút és segítenek egyensúlyba hozni a bőrödet, hogy az ne termeljen túl sok faggyút. Az olajbázisú arctisztítók rendszeres használatával bőröd kevésbé fog ragyogni a zsírtól. 

3. Száraz bőrtípusom van és félek, hogy a vízbázisú arctisztítók kiszárítják a bőrömet. Használhatok csak olajbázisú arctisztítót?

Nem, semmiképp se hagyd el a vízbázisú arctisztítókat, hanem inkább keress egy nagyon gyengéd vízbázisú arctisztítót alacsony pH értékkel, mely nem fogja szárítani a bőröd. Az igaz, hogy az olajos lemosók vízzel érintkezve emulgálódik, tehát így könnyebb lemosni őket az arcbőrről. Viszont, a vízbázisú arctisztító hatásával érheted el, hogy ezt az olajos arclemosót teljesen eltávolítsd a bőrödről, illetve a további vízbázisú szennyeződéseket (piszok, szennyeződés, izzadság). Próbáld ki a Neogen Real Fresh Tőzegáfonyás Arctisztító Habját.

4. Hogyan előzheti meg a dupla arctisztítás a pattanások kialakulását?

Az olajos lemosók gyengéden eltávolítják a felesleges faggyút és szennyeződéseket a bőrödről, melyek akár eldugíthatnák a pórusaidat, ami pattanásokhoz vezethetne. Ha rendszeresen pattanásokkal küzdesz, akkor a dupla arctisztítással látványos eredményeket érhetsz el.

5. Akkor is kell olajos arclemosót használnom, ha nem volt rajtam smink?

Igen, mindig kezd a rutinod olajbázisú arctisztítóval. Attól, hogy sminket nem viselsz, szükséged van az olajos arclemosóra, ami biztosítja a felesleges faggyú, szennyeződések és fényvédő krém maradványok alapos eltávolítását. Csak vízbázisú arctisztítók ezeket nem tudják megfelelően eltávolítani.

6. Reggel és este is alkalmazzam a dupla arctisztítást?

Mi azt ajánljuk, hogy reggel és este is alkalmazd a dupla arctisztítást. Este mindenképpen dupla arctisztíts, hiszen ekkor nagyon fontos, hogy megszabadítsd a bőröd a szennyeződésektől, smink és fényvédő krém maradványoktól. A reggeli használatról eltérőek a vélemények a szépségápolási szakértők között, de mi ajánljuk a módszer alkalmazását, hogy eltávolítsd az este során keletkezett felesleges faggyút, izzadságot és az éjszakát megelőzően felhelyezett termékek maradványait. Sőt, reggel ezzel készítheted elő igazán a bőrödet a reggeli szépségápolási rutinra.

7. A dupla arctisztítás nem fogja túl szárítani a bőrömet?

Nem. Az olajbázisú arctisztítók nem fogják elvonni a kiegyensúlyozott és egészséges bőr fenntartásához nélkülözhetetlen lipideket és keramidokat. Szintén, ha a vízbázisú arctisztítód a bőrtípusodnak és a bőröd szükségleteinek megfelelően lett kiválasztva, szintén nem vonják el a szükséges nedvességet a bőrödből.

8. A folyékony vagy a balzsam típusú olajos lemosó a jobb?

Egyik sem jobb a másiknál, ez egyéni preferencia kérdése. 

Keresés