Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

HÁMLASZTÓ

A hámlasztás nélkülözhetetlen lépése az egészséges, ragyogó és tiszta bőrképnek.  Rövid idő alatt látványos eredményeket érhetsz el bőrképeden, ha rendszeresen használsz valamilyen hámlasztó terméket. A bőrre gyakorolt hatás módszere alapján megkülönböztetünk fizikai és kémiai hámlasztókat, illetve létezik a kettő egyvelege is.

Építs be arcápolási rutinodba egy fizikai vagy kémiai hámlasztót, mert segítségükkel nem csak eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, hanem stimulálhatod bőröd kollagén termelődését, csökkentheted a ráncok és finom vonalak láthatóságát, valamint pórusaid méretét!


Rendezés:

Ezért kell Neked is hámlasztót használnod - feltétlenül!

Egy minőségi hámlasztónak minden nő fürdőszobájában lennie kell és a koreai rutin kihagyhatatlan eleme. Ebben az egy termékben rengeteg funkció és jótékony hatás benne foglaltatik a bőrtisztítástól kezdve, a pattanástalanításon keresztül egészen az öregedésgátlás funkcióig. Nem hiába nevezik manapság igazi csodaszernek, ami babapopsit megszégyenítő puhaságot kölcsönöz az arcbőrnek. Többek közt a Missha, a Benton, a Klairs, a COSRX, a Purito és a Mizon is kiváló termékpalettával rendelkezik ebben a kategóriában, melyek közt vegán kozmetikumok is megtalálhatóak.

Mi az a kémiai hámlasztás és miért van rá szükség?

A természetes megújulásnak köszönhetően, a bőrünk elhalt hámsejtek millióitól szabadul meg naponta. Ez a folyamat azonban lelassulhat, és le is lassul, jellemzően a napsugarak okozta bőrkárosodás, a genetikai hajlam, illetve a bőröregedés következtében. Ha a bőröd szárazzá, fakóvá, vízhiányossá válik vagy épp indokolatlanul zsíros lesz, az csak egyet jelent: épp a segélykiáltásnak ad jelet. 

A hámlasztó készítmény azt a célt szolgálja, hogy visszaállítsa a bőr természetes egyensúlyát. Felgyorsítja a sejtek hámlasztó folyamatait, ezzel megújulásra ösztönözve a bőrt. A hámlasztó termékek nagy előnye, hogy rendkívül kíméletesen végzik a dolgukat. A hámlasztást végezheted manuálisan és kémiai folyamatok útján. Míg a bőrradír szinte szó szerint ledörzsöli a bőröd külső hámrétegét, addig a kémiai hámlasztók észrevétlenül fejtik ki a hatásukat, és szép egyenletesen „oldják le” az élettelen sejteket. A hatásukra sem kell sokat várni, ha ugyanis este alkalmazod ezeket, akkor reggelre már láthatod az eredményt a tükörben.

A kémiai hámlasztók előnyei

Ha korábban kétségeid voltak afelől, hogy érdemes-e hámlasztót használnod, akkor bízunk benne, hogy már tudod a választ. A kémiai hámlasztók egyik legnagyobb előnye, hogy hihetetlenül gyengéden bánnak a bőrrel. A fizikai hámlasztókkal ellentétben (például arcradír), sokkal kíméletesebbek, ennek köszönhetően pedig akár érzékeny bőrre is remekül alkalmazhatók. Sokan kifejezetten félnek a használatuktól, de ez csak azért fordulhat elő, mert nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a készítmények milyen mechanizmus szerint működnek. Míg egy radírozó termékkel ledörzsölöd a bőröd külső hámrétegét, miközben néha-néha érinted az élő szöveteket is, addig a kémiai hámlasztók óvatosan leoldják a már élettelen hámsejteket. A nevük tehát ijesztő lehet, a hatásuk viszont annál gyengédebb.

Megkülönböztetünk BHA és AHA hámlasztókat is, amikről azt kell tudnod, hogy mindegyik más bőrtípusra való. A BHA hámlasztó remek választás a zsíros, pattanásosodásra hajlamos bőrre. Ezek a készítmények ugyanis a bőr mélyére hatolva fejtik ki a hatásukat. A pórusokat belülről tisztítják ki, ezzel megakadályozva azt, hogy ismételten eltömődjenek. Ezzel szemben az AHA hámlasztók elsődlegesen az anti-aging folyamatokat hivatottak elősegíteni, támogatni. Hatásukat a bőrfelszínen, illetve annak közelében fejtik ki. Az elhalt hámsejtek eltávolításával elősegítik a bőr természetes megújulását, regenerációját. Ezek a termékek kifejezetten hatékonyak az öregedő, napkárosodott, száraz vagy fakó arcbőrre, ami láthatóan felfrissülésért kiált.

Keresés