A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Hogyan hódította meg a koreai arcápolás a világot

2019. 07. 31.
Hogyan hódította meg a koreai arcápolás a világot A versenyhelyzet és az innováció ereje
A K-beauty nem új keletű jelenség. Az 1990-es évektől kezdve velünk volt, de Magyarországra még csak az elmúlt 5 évben érezhető erősebben a térhódítása. Sokáig Franciaország és Japán volt a szépségipar szimbóluma a világban, ugyanakkor Dél-Korea rövid idő alatt képes volt felvenni velük a versenyt! 

A siker számokban

Az 1990-es években akkora hatása lett a Dél-Koreának a kínai pop-kultúrára (különösképpen a drámáknak, a divatnak és az énekes fiú- és lány bandáknak), hogy az újságok külön fogalmat hoztak létre a jelenségnek. Így született meg a Hallyu, mely annyit tesz, “koreai hullám”. Azóta nem csak Kelet-Ázsiát, hanem Európát és Amerikát is elérte ez az új hullám. Egyesek ezt már Hallyu 2.0-nak nevezik.   

2014-ben, az ország történelmében először, Dél-Korea több szépségipari terméket exportált, mint amennyit importált az országba. Csak az Egyesült Államokba 130 millió dollár (kb.: 37 milliárd forint) értékben szállítottak koreai szépségápolási termékeket, és mindössze 1 év alatt, ez az érték 59%-kal 207 millió dollárra (kb.: 59 milliárd forint) nőtt.

2019-ben pedig ott tartunk, hogy a koreai szépségápolási piac a világ 10 legnagyobb szépségápolási piaca közé tartozik, melynek piaci értéke a Mintel piackutató intézet legfrissebb kutatása szerint 2018-ra elérte a 13,1 milliárd dollárt (kb.: 3,7 trillió forint). Ebből az arcápolás a legnagyobb kategória a maga 7,2 milliárd dolláros (kb.: 2 trillió forint) nagyságával.  

De miért is ilyen népszerű a K-beauty (koreai szépség)?

Ennek rengeteg oka van, de lényegében mindennek az eredete, hogy a koreai szépségipari fogyasztók annyira magas igényűek és tájékozottak az összetevők és ezek hatásait illetően, hogy a gyártóknak tényleg a legjobb minőséggel kell előállniuk, ha azt akarják, hogy a termékeiket megvásárolják. Ezért is van, hogy a nagy globális kozmetikai cégek a dél-koreai piacra viszik először tesztelni a termékeiket! Ha Szöulban jól szerepel egy termék, az máshol is jól fog.

A koreaiak igenis megszűntetni akarják bőrproblémáikat, és nem pedig sminkkel elfedni azokat. Ehhez viszont valóban hatékony és tudatos bőrápolásra van szükség. Továbbá több ezer márka megtalálható az országban, így a végeredmény egy ultra-versenyképes és hihetetlenül innovatív iparág, amely a világ szépségiparának az élvonalába került és méltán veszi fel a versenyt a francia és japán kozmetikumokkal.

Az K-beauty elterjedéséhez persze nagyban (nem is gondolnád mennyire) hozzájárult maga a koreai kormány is, valamint nagy szerepe volt, hogy a 2000-es évektől szépen lassan a közösségi médiába is megjelentek a koreai bőrápolási termékeket, sminkeket, énekeseket és drámákat népszerűsítő bloggerek, youtuberek, influencerek. A Hallyu 2.0 bevette az internetet, és úgy tűnik, hogy megállíthatatlan.

Csodaszer?

Nem mondjuk, hogy csak a koreai szépségápolási termékekkel érheted el az egészségesebb és hidratált, harmatos, ragyogó („chok chok) arcbőrt. Számos nyugati márka nagyon népszerű Dél-Koreában is. A legfontosabb, hogy felvértezd magad a hatóanyagokkal kapcsolatos tudással, melynek segítségével lehetőleg megtalálod a bőrtípusodnak és bőrproblémádnak megfelelő terméket. Ez lehet koreai kozmetikum lesz, de lehet, hogy nem.

Mindenesetre összeszedtünk nektek 5 indokot, amiért szerintünk érdemes körbenézni a koreai arcápolási webshopunkban.

TOP 5

  1. Filozófia

Amiért mi igazán beleszerettünk a koreai szépségápolásba az a termékek mögött meghúzódó filozófia: a bőrápolás az első (skincare-first). Ahelyett, hogy egy tonna sminkkel megpróbálnánk eltakarni különféle bőrproblémáinkat (zsíros bőr, száraz bőr, pattanásos bőr, egyenetlen arctónus, stb.), a koreai bőrápolás a hangsúlyt mindig a probléma megoldására helyezi. Kívül és belül is segít bőrünk megújításában, majd az egészséges, jól hidratált és táplált bőr megtartásában. Mindemellett, megpróbál bennünket oktatni a rendszeres bőrápolás fontosságáról, összetevőkről és a tudatos bőrápolásról, hogy a legszebb önmagunkat elérhessük. Az 5 vagy 10-lépéses arcápolási rutin alkalmazásával már sokat tehetünk bőrünk egészségéért.

 

  1. Innováció

Dél-Koreában óriási igény van a bőrápolási termékekre, ami arra ösztönzi a cégeket, hogy minél több pénzt fordítsanak kutatás és fejlesztésre, hogy kiszolgálhassák a vásárlói igényeket. BB krém, arcmaszk, cushion alapozó, fermentált összetevők: ezek bizony mind Koreából származnak. Az új, soha nem látott bőrápolási megoldások, összetevők, csomagolás és a gyártási technológia, amiben igazán innovatívak. Kevés olyan szépségipar van a világon, ami fel tudja venni a versenyt a koreaival. Az egyik magyar kozmetikumgyártó cég kereskedelmi igazgatója szerint „a koreaiak fényévekkel előttünk járnak”. 

 

  1. Nem mindennapi összetevők

A koreai szépségápolási termékek használják a leghatékonyabb nyugati összetevőket, de ezen kívül még sokkal többet is! Számos különleges összetevővel dolgoznak, mint például a csiganyál (snail mucin), méh méreg (bee venom) és fermentált összetevők (fermented ingrendients), melyek rutinunkba való beépítésével soha nem látott eredmények érhetőek el.

 

  1. Szuper összetételek elérhető áron

A koreai nők (és férfiak) tudják, hogy mit akarnak, azt hogyan akarják és nem akarnak érte vagyonokat költeni. A márkák közötti fogyasztóért kiélezett versenynek köszönhetően elérhető árakon juthatunk szuper formulákhoz anélkül, hogy a minőségben kompromisszumot kellene kötnünk.

 

  1. Csomagolás

Mivel egy terméket akár többször is használsz egy nap, ezért jobb, ha a szemed számára is megnyerő a csomagolása, nem csak az összetevőiről tudod, hogy hatékonyak. A koreai cégek ezen fogyasztói igényekre is kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen a pozitív felhasználói élmény sokat segíthet, hogy fenntartsuk rendszeres bőrápolási szokásainkat.  


+ Te mikor hallottál először a K-beautyról? Próbáltál már koreai szépségápolási rutint összeállítani? Hogy néz ki a rutinod? 

 

Próbálj ki Te is egy koreai kozmetikumot! 

Tartalomhoz tartozó címkék: K-beauty alapok Összes bejegyzés
blog comments powered by Disqus

Keresés