A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Így válassz vízbázisú arctisztítót

2019. 08. 28.
Így válassz vízbázisú arctisztítót Ehhh, mi ebben a nehéz?!

Vajon van különbség arclemosó hab és gél között? Mi a helyzet az arctisztító vizekkel? Cikkünkben megtalálod a választ ezekre a kérdésekre! Mivel a koreai szépségápolás egyik legfontosabb eleme az arctisztítás, ezért nem árt tisztába tenni ezt a „lépés-kört”. Bizonyára az olajos arclemosókkal kapcsoltban is lenne kérdésetek, úgyhogy egy másik blog bejegyzésben arra is ki fogunk térni!


Vízbázisú arctisztítókról általánosan

Mi is a vízbázisú arctisztítók feladata? A vizes arctisztítók feladata a vízbázisú szennyeződések eltávolítsa és az olajos lemosók után esetlegesen fent maradt szennyeződések, smink és fényvédő maradványok eltávolítása. Sőt, az utána használt termékek jobban ki tudják fejteni hatásukat, ha előbb gyengéden lemosod a bőrödet.  Általában három formája és eltérő hatása van a vizes arclemosóknak:

  • habzó arctisztítók/arclemosó hab
  • arclemosó gél/krém
  • arctisztító víz.  

Hogy neked melyik lemosót célszerű használnod az nagyban függ a bőrtípusodtól és az egyéni bőr célodtól, de a megfelelő használata a kulcs lehet számodra az egészséges és ragyogó bőrhöz!

Típusok

Akkor most nézzük is meg részletesen, hogy az egyes vízbázisú arclemosók mit tesznek a bőröddel!

Arclemosó hab:

Kezdjük is a leggyakoribb vizes arclemosó típussal, az arclemosó habbal. Klasszikus, könnyedén habzó lemosó, mely az arcbőrbe való masszírozás hatására felhabosodik. Rendkívül hatékonyak tudnak lenni az esti rutinunkban a szennyeződések eltávolításában, de szuperek a reggeli smink elkészítése előtt, hogy megtisztítsd a bőröd az éjszak esetleg megtapadt szennyeződésektől.

Ugyanakkor, rossz hírnevüket is kelthetik, mert a habzó lemosók néha száríthatják a bőrünket. Viszont, ugyebár nem minden arclemosó hab egyforma, így nem minden arclemosó hab szárítja az arcbőrt.  Általában a száraz érzetért a habzást képző szerek a felelősek. Egy ilyen összetevő például a Sodium Lauryl Sulfate, vagy SLS, mely egy tisztítószer, felületaktív anyag. Kozmetológiai  kutátások kimutatták, hogy bőrirritáló hatása van, úgyhogy jobb, ha elkerülöd ezt az összetevőt.  Szerencsénkre rengeteg olyan arclemosó hab elérhető, amiben nincsenek benne ezek a durva habzást képző anyagok, mégis szuper habosak.

Itt van például a Dr. Oracle A-Thera Arclemosó Hab, ami a teafa olaj, a zöld tea kivonat és a zsálya kivonat által nyugtatja és táplálja a bőrt, miután a benne található szalicilsav mélyen kitisztította pórusainkat. Szintén szuper választás lehet – főként akik még pattanásra is hajlamosak – a Yadah Anti-Trouble Buborékos Arctisztító Habja, ami 100%-ban növényi eredetű összetevőket tartalmaz és gyengéd a bőrhöz.

Arctisztító gélek

Az arctisztító géleknek is ugyanaz a funkciója, mint a habzó lemosóknak, de azt gyengédebben és hidratálóbb módon teszik. Nem habozódnak fel, mint az arclemosó habok, szóval a bőrbe való masszírozás után egyszerűen mosd le őket. Az, hogy nem lesznek habosak egy percig nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének hatékonyak, bennük is szuper összetevők találhatóak.  Az egyik kedvenc arctisztító gélünk a d’Alba piedmont Peptide No-Sebum Gyengéd Arctisztító Gélje, mely könnyű és kellemes sűrűsége ellenére tele van izgalmas hatóanyagokkal, mint 20-féle aminosav, BHA és fehér szarvasgomba, melyek tisztítják és gyengéden hámlasztják a bőrt, valamint megelőzik az öregedés jeleit.  

Arctisztító víz

Az eddigi gélek és arclemosó haboktól eltérően - amiket vízzel együtt használsz, majd leöblítesz – az arctisztító vizeket másként kell használni. Itass át egy vattakorongot az arctisztító vízzel majd ennek segítségével töröld végig az arcodat, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Ennél a pontnál fontosnak találjuk megjegyezni, hogy az arctisztító vizek nem egyelőek a népszerű hasonmásukkal, a micellás vizekkel. Az igaz, hogy mindkettő nevében benne van a ’víz” szavacska, de a micellás vizek olajos részecskéket is tartalmaznak, melyek képesek a smink, fényvédő és egyéb olajos bázisú szennyeződések eltávolítására is, míg az arctisztító vizek nem.

Másrészről, az arctisztító vizek nem csak a szennyeződéseket távolítják el, hanem tonizálják is a bőrt tisztítás közben. Szóval a micellás vizek képesek eltávolítani az olajos szennyeződéseket, de az arctisztító vizeket legjobb az ilyen olajos arctisztítók után használni, hogy biztosak legyünk, hogy minden szennyeződést eltávolítottunk magunkról, tiszta a terep a következő lépésnek.

Ha úgy érzed, hogy a bőrödnek extra adag tisztításra van szüksége (mondjuk egy vízálló és hosszan tartó sminkben átbulizott éjszaka után), talán tanácsos lenne elgondolkodnod, hogy az arctisztító vizeket harmadik arctisztító lépésként beépíted a rutinodba, hogy teljesen biztos legyél, hogy minden rosszaságot eltávolítottál magadról.

Erre a célra meleg szívvel ajánljuk a Benton Teafás Arctisztító Vizet, ami szuper választás az érzékeny bőrű és pattanásra hajlamos társainknak is. Mi imádjuk!

Van ideális vízbázisú arctisztító a bőrtípusomra?

Csak úgy, mint a rutin többi lépése esetén, sajnos nincs olyan vízbázisú arctisztító, ami mindenkinek jó, ezért a bőrtípusod és bőrproblémád szerint érdemes keresgélni.  Ha olajos, kombinált bőröd van, akkor szerintünk a habzó lemosók között érdemes nézelődnöd, mivel ezek a típusú arclemosók gyakran hatékonyabbak a faggyútermelődés szabályozásában. Azonban, ha te száraz és dehidratált bőrrel küzdesz, akkor az arctisztító gél lehet jó választás számodra, mivel gyengédebbek és jobban hidratálnak. Azokra a napokra, amikor nincs szükség alapos és mély tisztításra, akkor az arctisztító vizek elegendőek. Illetve, ha úgy érzed, hogy nem elég hatékony a dupla arctisztító technikád, érdemes lehet harmadik lépésként bevetned az arctisztító vizeket, ugyanis a boldog és egészséges bőr alapja a tiszta arcbőr.

Zárószó

Reméljük sikerült kicsit rendben tennünk a különbségeket a vizes arctisztítók között. Abban viszont hasonlítanak, hogy a szerepük ugyanolyan fontos.  Mivel az arclemosókat minden nap használnod kell, ezért nagyon fontos, hogy kitapasztald, mit szeret a bőröd és mi válik be.

 

+ A ti bőrtípusotokra mi vált be? Osszátok meg kommentben a tapasztalataitokat!

 

 

 

A cikkben róluk olvashattál...

blog comments powered by Disqus

Keresés