A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Miért használd a C-vitamint és az E-vitamint egy rutinban

Miért használd a C-vitamint és az E-vitamint egy rutinban Ezeket az Isten is egymásnak teremtette.
Hogy mi a tökéletes bőr titka? Nos, ez számtalan faktor kombinációja, mint az egészséges diéta, megfelelő vízfogyasztás, életmód és a Klairs C-vitaminos szérumának és E-vitaminos maszkjának használata a rutinunkban! A C- és az E-vitamin is erős antioxidáns, melyek alapvető szükségletei az egészséges bőrnek.

Az antioxidánsok elősegítik a szabad gyökök (bőröregedést okozó rosszaságok) jeleinek lelassulását és elpusztítását, ezért fontos, hogy ezeket beépítsük az étrendünkbe, és ami még fontosabb, a bőrápolási rutinunkba, ugyanis így magasabb koncentrációban juttathatjuk be őket a bőrünkbe. 

A magas antioxidáns tartalmú készítmények közül először a Klairs Friss C-Vitamin Széruma bővült el teljesen bennünket. Alapjáraton imádjuk a különféle savakat beépíteni a rutinunkba, de ezek közül is a C vitamin, azaz az aszkorbinsav, különleges helyet foglal el a szívünkben. A Klairs Friss C-Vitamin széruma 5%-ban tartalmaz aszkorbinsavat, mely még az érzékeny bőr számára is elég kíméletes folthalványító, kollagéntermelést serkentő és ragyogást fokozó szérum.  

Miért jó a C-vitamin a bőrödnek

A C-vitamin egy vízben oldódó antioxidáns tulajdonságú szerves sav. Számos kutatás bizonyította már, hogy a C-vitamin az egyik leghatásosabb összetevő a pigmentfoltok halványítására - különösképpen a napkárosodás okozta barna foltok és a pattanás utáni hegek okozta egyenetlen bőrtónus kezelésére. Ezen kívül hosszútávon hatékonyan serkenti a bőr kollagéntermelődését, ezáltal ránctalanító hatású, valamint fokozza a bőr ragyogását, hogy visszanyerje természetesen egészséges fényét. A C-vitamin szérumokban 1% és 20% közötti koncentrációban egyaránt hatékony összetevő. 

Az UVA- és UVB-sugárzás, a levegőben lévő szennyeződések és a dohányzás szabad gyököket hoz létre, amelyek elpusztítják a DNS-t és a bőrsejteket, ezáltal korai öregedést okozva a bőrnek, azaz barna foltok és ráncok jelennek meg a bőrön (egy csomó más egészségügyi probléma mellett).

A C-vitaminnal eredményesen veheted fel a versenyt ezekkel a szabad gyökökkel szemben. 

Amikor egy gyártó ihletet kap

A Klairs nem véletlenül rukkolt elő egy E-vitaminos maszkkal. A Klairs Friss E-vitamin Maszk Niacinamiddal termék megszületését, ugyanis a best-seller C-vitamin szérum ihlette meg. Ez a maszk teljesen eltér a többi maszktól abban a tekintetben, hogy kimondottan azért alkották meg, hogy fokozza a C-vitaminos termékek hatékonyságát. Bizony ám, a C-vitamin tartalmú terméked gyorsabban és jobban fog hatni tőle!

Az E-vitaminról röviden

Három összetevő teszi ezt az éjszakai maszkot igazán különlegessé: az E-vitamin, a niacinamid és az adenozin. Most csak az E-vitaminról fogunk beszélni, ugyanis ennek van hihetetlen C-vitamin fokozó hatása. 

A C-vitaminnal ellentétben az E-vitamin egy egy zsírban oldódó vitaminféle.  Az E-vitamint többféle formában megtalálhatod a kozmetikumokban, mint tochoperol vagy tocopheryl acetate. Az E-vitamin szintén szuper erős antioxidáns, mely védi a bőrt a külső környezeti károsodásoktól, mint a levegőben lévő szennyeződések és a napsugárzás. Az E-vitamin elnyeli a káros UV sugarakat, így csökkentve a szabad gyökök károsító hatását, ezáltal védi a sejtek sejthártyáját és késlelteti az öregedési folyamatokat. Képes a száraz bőrt hidratálni és növelni a bőr vízmegkötő képességét.Továbbá, erősíti és feszesíti a bőrt. Szuper összetevő, nem de? 

Miért alkot nyerő páros a két antioxidáns, a C- és E-vitamin

A tiszta C-vitamin nehezen stabilizálható a kozmetikumokban és könnyen lebomlik vagy akár hatástalanná válik, ha levegőnek, fénynek vagy bizonyos folyadékoknak van kitéve. Az E-vitamin stabilizáló hatással van a C-vitaminra, valamint extrém mód fokozza a C-vitamin antioxidáns tulajdonságát.

Az E-vitaminok úgynevezett “hidrogén donorként” funkcionálnak, ezáltal képesek megkötni, redukálni a szabad gyököket, és az így oxidálódott E-vitamint képes a C-vitamin regenerálni. C-vitamin szintén fokozza az E-vitamin bőrben való felszívódását.

A két vitamin együttes használata megduplázza a bőr napvédelmét és megakadályozza a DNS-mutációk kialakulását.

Látható, hogy ezek a vitaminok szinergetikusan, egymást felerősítve hatnak. A két vitamin gyakorlatilag stabilizálja egymást, hogy mindkét összetevő a maximálisan fejthesse ki hatását a bőrödön.

Konklúzió

Kétségkívül bruálisan jó döntés lehet a C- és E-vitaminos készítményeket együtt használni a bőrünkön. Együtt képesek helyreállítani az egyenetlen bőrtónust, fokozni a bőr természetes ragyogását és megerősíteni a bőr védekező képességét a különféle környezeti behatásokkal szemben. A két antioxidáns szuperül kiegészíti egymást, és míg a C-vitamin a bőr felszínén, addig az E-vitamin zsírban oldódó vitamin lévén mélyebbre hatolva fejti ki hatását a bőrben.

 

+ Neked van kedvenc C- és E-vitaminos kozmetikumod, amit szívesen használsz egy rutinban? Mik azok? 

 

 

Róluk olvashattál a cikkben...

blog comments powered by Disqus

Keresés