A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Mik azok a bőrhelyreállító összetevők?

Mik azok a bőrhelyreállító összetevők? Bemutatunk egy fontos összetevőcsoport a bőr számára.
Ebből a bejegyzésünkből megtudhatod, hogy mik is azok a bőrhelyreállító összetevők és miért is olyan fontosak a szépségápolási rutinunkban, valamint példákat hozunk, hogy mely K-beauty termékekben találkozhatsz velük. Nincs egy csoda összetevő a bőr fiatalon tartásában, viszont, ha megtudod különböztetni az összetevőket a funkciójuk alapján, akkor tudatosabban építheted fel a szépségápolási rutinodat.

Ha minél hosszabban fiatalosan és egészségesen szeretnéd tartani a bőrödet (ki nem?!), akkor háromféle összetevőcsoportot mindenképpen érdemes tartalmazni a rutinodnak: antioxidánsokat, bőrhelyreállító összetevőket és bőrfeltöltő összetevőket. Ezek, kiegészülve a mindennapi fényvédelemmel, létfontosságúak a bőr számára, hogy megkapja azt, amire szüksége van a szemmel látható javuláshoz – na, de mik is azok a bőrhelyreállító összetevők? Mindjárt elmondjuk!

KAPCSOLÓDÓ CIKK: Ezekre az öregedésgátló összetevőkre esküsznek a koreai nők

Mik azok a bőrhelyreállító összetevők?

A bőrhelyreállító összetevők olyan bőrápolási összetevők, amik olyan módon táplálják a bőrt, hogy azok segítik átalakítani, hogy láthatóan fiatalosabban nézzen ki. Napi használatuk feszesebb bőrérzetet, ragyogóbb bőrt, simább textúrát és egyenletesebbnek látszó bőrtónust eredményez.

A bőrhelyreállító összetevők szintén segítenek a fakó bőrtónussal, csökkentik a finom vonalak és ráncok láthatóságát, beleértve a mély ráncokét is! Az öregedésgátló összetevők egy nagyon izgalmas kategóriája, amik kiegészítik és megerősítik a teljes bőrápolási rutin hatékonyságát.

Hogyan hatnak a bőrhelyreállító összetevők?

Gondolj a bőrhelyreállító összetevőkre, mint összekötő vezetékekre egy telefonszerű kommunikációs rendszerben. Az eltelt évek, a nap által okozott bőrkárosodás és egyéb tényezők hatására a bőrfelszínének természetes helyreállító képessége gyengül. A bőrhelyreállító összetevőknek van egy olyan különleges képessége, hogy segítik helyreállítani a normál kapcsolatot/kommunikációt, így a bőr „meghallja” az üzenetet, hogy hogyan kell fiatalosabban, egészségesebben és jobban kinéznie.

Kedvenc bőrhelyreállító összetevőink

Valószínűleg nem gondolnád, de az antioxidánsokkal ellentétben, nem sorolhatunk annyi összetevőt a bőrhelyreállító összetevők csoportjába. (Talán most páran fel is lélegeztetek, mert így akkor könnyebb a választás!). A legjobban kutatott bőrhelyreállító összetevők a retinol (és származékai), linolsav, linolénsav, keramidok, adenozin, hydrogenated lecithin, lecithin, és különféle peptidek.

Mutatunk pár K-beauty terméket a kínálatunkból, melyekben megtalálhatod, ezeket a bőr számára nagyon hasznos összetevőket, kiegészülve persze további klassz antioxidánsokkal, vitaminokkal és bőrfeltöltőt összetevőkkel. Ez alapján kiegészítheted a rutinodat bőrhelyreállító összetevőkkel, ha még nem lennének ilyen összetevők a rutinodban.

Tonerek:

Esszencia:

Szérum:

KAPCSOLÓDÓ CIKK: Egy szérum, mely erőteljesen revitalizálja a bőrödet, amíg te alszol

Fátyolmaszk:

Szemránckrém:

Hidratálókrém:

Útravaló

Habár fontos, hogy a bőrhelyreállító összetevők a rutinod részei legyenek, de ahogy az sem jó, ha egysíkú az étrended és csak egy-két fajta ételt viszel be a szervezetedbe, úgy a bőrödnek szüksége van még bőrfeltöltő összetevőkre (pl.: glycerin, hialuronasav, sodium PCA, cholesterol, stb) és antioxidánsokra a bőrhelyreállító összetevők mellett és természetesen a mindennapi fényvédelemre! A legjobb megközelítés tehát, ha olyan tonereket, szérumokat és hidratálókat, stb. használsz, amik ezen összetevőcsoportok kombinációjából állnak, ezek lesznek az igazi tápláló koktélok a bőröd számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: 5+1 koreai szupersztár összetevő a rutinodba

 

Forrás: https://www.paulaschoice.com

 

+ Használtad már valamelyik bőrhelyreállító összetevőt tartalmazó termékünket? Oszd meg velünk a tapasztalataid alul kommentben!

 

Róluk olvashattál a cikkben...

blog comments powered by Disqus

Keresés