A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Ezzel a hámlasztóval irritációmentesen lett ragyogó és sima a bőrünk

Ezzel a hámlasztóval irritációmentesen lett ragyogó és sima a bőrünk Egy csoda termék az érzékeny bőrre!
Még a legdrágább kozmetikumokat is feleslegesen kened magadra, ha bőrödön ülő sok elhalt hámsejt és szennyeződés megakadályozza a hatékony felszívódásukat. Ezért kell hámlasztó terméket beiktatnod a rutinodba. Amúgy is rajongunk a Benton márkáért, de a PHA Hámlasztó Gélje igazán csodásra sikeredett! Mutatjuk mit nyújthat neked ez a klassz hámlasztó gél, és hogy hogyan érdemes beépítened a rutinodba.

Sokaknak már az is gondot jelent, hogy eldöntsék, hogy kémiai vagy fizikai hámlasztót válasszanak-e, és ezt még tetézi, ha valakinek érzékeny a bőre. Na, nekik lehet igazán jó választás a Benton PHA Hámlasztó Gélje, mely egy fizikai-kémiai hibrid hámlasztó. Cellulóz tartalmával eltávolítja az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket, valamint PHA-sav tartalma révén a bőr textúráját egyenletesebbé és fényesebbé teszi.  

Főbb összetevői között találod még a hialuronsavat, melynek feladata, hogy növelje a bőröd vízmegtartó képességét, a keramidot, mely segít helyreállítani a bőröd védőrétegét és a krizantém virág kivonatot, aminek feladata, hogy pótolja a nedvességet, tápláló elemekkel töltse fel a bőrt és megnyugtassa. Szuper az is, hogy a formulája illatanyagmentes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: Melyiket válaszd: fizikai vs kémiai hámlasztó

A benne lévő PHA-savról röviden

Ebben a termékben a lactobionic acid (laktobionsav) összetevőt kell PHA alatt érteni. A laktobionsav a PHA-k (polihidroxi-sav) csoportjába tartozó gyengéd kémiai hámlasztó, mely az AHA-savakhoz (tejsav, glikolsav) hasonló, de annál gyengédebb hatású és irritációmentes hámlasztó sav. A laktobionsav továbbá kiváló hidratáló és antioxidáns összetevő, mely képes nedvességzáró réteget alkotni a bőr felszínén, hogy megakadályozza a nedvesség elpárolgását. Ezen tulajdonságai miatt, hogy fényérzékenység szempontjából biztonságosabb és kíméletesebb a bőrhöz, szokás 3. generációs hámlasztó savnak is nevezni, mert kompenzálja más AHA-savas hámlasztók gyengeségét.

Ez az összetevő egészül ki a cellulóz nevű fizikai hámlasztó összetevővel. A cellulóznak kozmetikumokban használva többek között felszívó hatása van, képesek magukba szívni a szennyeződéseket és elhalt hámsejteket, megszabadítva tőlük a bőrfelszínt.

Hogyan használd

A hámlasztást alapvetően az esti rutin részeként ajánljuk használni. Természetesen nincs kizárva, hogy reggel is hámlassz, de ebben az esetben a rutin végén gondoskodj megfelelő fényvédelemről.

  1. Dupla arctisztítás után gyengéden töröld szárazra az arcodat, majd a tiszta és száraz kezeddel vigyél fel megfelelő mennyiséget a bőrre.
  2. Körkörös mozdulatokkal finoman masszírozd be a bőrödbe, amíg érzed, hogy a cellulóz darabkák összegyűltek.
  3. Langyos vízzel öblítsd le.
  4. Folytasd az arcápolási rutint.

Mi hámlasztás után használjuk a tonert és ajánlunk felrakni egy fáytolmaszkot is, mert ezután a bőr klasszul reagál a további kezelési termékekre és hidratálókrémekre. Gyorsabban és jobban szívódnak bea bőrbe.

Heti 2-3 alkalommal ajánljuk használni ezt a hámlasztó gélt (de hallgass a bőröd igényeire).

Kiknek ajánljuk

  • Érzékeny bőrre, akiknek gyengéd és irritációmentes hámlasztásra van szüksége
  • Elhalt hámsejtektől és szennyeződésektől vitalitását vesztett bőrre
  • Száraz és fakó bőrre
  • Rendszeres gyantázásnak kitett bőrre, melynek gyantázás utáni ápolásra van szüksége
  • Gyakran sminkelőknek, akiknek sima bőrfelszínre van szüksége

A mi benyomásunk

Az a helyzet, hogy Benton termékben mi még nem csalódtunk. Szuper sima, puha és ragyogóbb lett a bőrünk használat után és a több hetes használattal elértük, hogy a bőrünk szép egyenletes textúrájú legyen és a smink szépen felfeküdjön a bőrre, ne legyenek ilyen kis repedések, bőrhibák, pelyhek az arcunkon.

Az is érdekes tapasztalat volt, hogy gyantázás után is használtuk a testen, és segített csökkenteni a benőtt szőröket és begyulladt szőrtüszőket. Mint mondhatnánk még, megéri kipróbálni.

Hogyan építsd be egy rutinba érzékeny bőrűként

Az érzékeny bőrűeknek most egy rövidebb, főleg Benton termékekre épülő rutint ajánlanánk.

Koreai bőrápolási rutin érzékeny bőrre, főleg Benton kozmetikumokkal és a Benton PHA Hámlasztó Géllel.

 

+ Eddig milyen hámlasztó vált be neked érzékeny bőrre? Oszd meg velünk és másokkal alul kommentben!

 

Róluk olvashattál a cikkben...

Keresés