Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Karácsonyi szállítási határidők 2022-ben

Karácsonyi szállítási határidők 2022-ben

Ezekre a dátumokra figyelj!

RENDELÉSFELDOLGOZÁS, CSOMAGKÜLDÉS A KARÁCSONYI IDŐSZAKBAN

 

Belföldi házhozszállítás esetén a legfontosabb dátum:

2022. december 21. szerda.

Az ezen a napon délig beérkezett megrendeléseket még aznap átadjuk a futárszolgálatoknak, akik még karácsony előtt megkísérlik a csomagok kézbesítését (az át nem vett csomagok sajnos nem rajtuk múlnak[!]).

Belföldön a GLS a másnap, december 22-én (csütörtökön) délig beérkezett, és nekik aznapra házhozszállításra átadott csomagok esetében is vállalja a másnapi, karácsony előtti kézbesítést. 

Packeta, Foxpost és MPL csomagautomaták esetén a kézbesítési időket az automaták telítettsége is befolyásolja, amely a szállítási határidőket akár jelentősen is megnövelhetik. Ezért mi javasoljuk, hogy a csomagautomatás átvételi opciót, ha tudjátok, kerüljétek karácsony előtt. Ugyanis tőlünk hiába gyűjtik be időben a csomagodat, ha nem lesz szabad hely az adott automatában, így nem fog átadásra kerülni a megfelelő időben.

A Foxpost a csúcsszezon megnövekedő forgalmára tekintettel a legforgalmasabb automatáikra bevezeti az automatikus átirányítási szolgáltatásukat annak érdekében, hogy csomag mielőbb átvehető legyen. A Foxpost erről szóló hivatalos kommunikációját itt találod: Automatikus átirányítás

Tehát a garantált karácsony előtti kézbesítésre vonatkozó határidők:

  • 2022.12.19.: Packeta belföldi csomagpontok
  • 2022.12.21.: MPL, Foxpost, Sprinter és Pick Pack Pontok, GLS csomagpont, DHL Express EU-n belüli csomagok (rendelés beérkezésének határideje déli 12 óra)
  • 2022.12.22.: GLS házhozszállítás (rendelés beérkezésének határideje déli 12 óra)

A garantált karácsonyi kézbesítéshez a megrendeléseknek a határidő napján déli 12 óráig be kell érkeznie a rendszerünkbe, és a megrendelés teljesítéséhez szükséges feltételeknek is fenn kell állnia (hibamentes címadatok, hibamentes fizetési adatok megadása, stb.)

Keresés